SELAMAT DATANG KE BLOGGER SETIA HUJUNG NYAWA...
PERKHIDMATAN PRAMUSAJI - PERBEZAAN RUSSIAN SERVICE DENGAN FRENCH SERVICE
PERBEZAAN
|
|
RUSSIAN SERVICE
Makanan siap dimasak dari dapur
dan di bawa kepada guest.
Mengambil masa yang singkat
untuk menghidang sesuatu makanan.
Pekerja yang separuh mahir
boleh melakukannya.
Menggunakan silver plate untuk
membahagikan porsi kepada guest.
|
FRENCH SERVICE
Makanan separuh masak dari
dapur dan di masak sepenuhnya di hadapan guest.
Mengambil masa yang lama untuk
menghidang sesuatu makanan.
Memerlukan pekerja yang mahir
untuk mengendalikan cara hidangan.
Mengunakan plate biasa untuk
menghidang.
|
Catatan Popular
-
BELLMAN Petugas hotel yang bertanggungjawab menyambut tertamu ketika ketibaan mereka. Bellman juga akan...
-
SETIAP JABATAN AKAN MEMPUNYAI CARTA ORGANISASI MEREKA SENDIRI. NYATAKAN KEPENTINGAN CARTA ORGANISASI DALAM FRONT OFFICE DEPARTME...
-
Pengenalan Restaurant Service Restoran Service terbahagi kepada 3. Iaitu American Service, French Service, dan Russian Service. Didala...
-
Pengertian pramusaji dan tugas-tugas pramusaji Pengertian pramusaji Pramusaji atau waiter/waitress adalah karyawan restoran ya...
-
TATACARA /PROSEDUR PENGEMASAN BILIK BAGI BILIK VACANT CLEAN 1. PERIKSA BILIK BERSTATUS VC. 2. KETUK PINTU SEBANYAK 3KALI DAN MENYEBUT...
-
A. PENGERTIAN HOUSEKEEPING Housekeeping atau Tata Graha adalah salah satu bagian atau department yang ada di dalam hotel yang me...
-
JENIS DAN CARA PENGHIDANGAN/PENYAJIAN MAKANAN DI SUATU RESRAURANT TERGANTUNG DARI BEBERAPA FAKTOR, ANTARA LAIN JENIS DAN TATA LETAK RESTAUR...
-
PERATURAN UNTUK MENGGUNAKAN GYMNASIUM NO. PERATURAN TUJUAN ATAU KESAN CONTOH 1 ü ...
-
JOM KENAL-KENAL DENGAN PERALATAN F&B... ...
-
PERBEZAAN RUSSIAN SERVICE Makanan siap dimasak dari dapur dan di bawa kepada guest. ...
Tiada ulasan:
Catat Ulasan